Enhetschef till asylprövningen i Boden

Publiceringsdatum: 2023-11-17

Letar du efter anställning inom chefer och verksamhetsledare? Letar du efter en chans att arbeta som enhetschef, offentlig förvaltning på Migrationsverket? Nu är det möjligt. Migrationsverket behöver någon som vill arbeta heltid. Om du är tillgänglig för tills vidare, ta en titt på denna jobbannons.

Arbetsplatsen ligger nära tillhands om du är bosatta i Boden som är tjänsteorten. Migrationsverket behöver fler anställda som stödjer arbetet inom enhetschef, offentlig förvaltning. Kolla in deras lediga tjänst för att se om du har vad som krävs. Låt Migrationsverket hjälpa dig att uppnå dina karriärmål som enhetschef, offentlig förvaltning! Ansök seast söndag den tredje december 2023.


Jobbannons

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker en chef till en av våra asylprövningsenheter i Boden.

Hos oss får du ett viktigt uppdrag där du arbetar med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Det är ett chefsuppdrag för dig som har erfarenhet av att leda en verksamhet i förändring med goda resultat. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete i en verksamhet präglad av förändring och kontinuerlig utveckling där ditt bidrag blir mycket viktigt.

Region Nord på Migrationsverket är en av myndighetens tre regioner. Regionen omfattar förutom Boden även orterna Skellefteå, Umeå, Sundsvall, Sundbyberg, Märsta, Västerås och Gävle. Enheterna är organiserade i 9 sektioner samt ett kansli.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för att leda verksamheten vid din enhet där måluppfyllelse, en god arbetsmiljö samt utveckling genom ständiga förbättringar prioriteras högt. Din enhet består av 25-30 medarbetare och 2 teamledare. Du rapporterar till din sektionschef och ingår i sektionens ledningsgrupp.

Enhetschefen ansvarar för personal, budget och arbetsmiljö och har i uppdrag att bidra till kontinuerlig utveckling av verksamheten utifrån enhetens och regionens helhetsperspektiv. Som ledare skapar du förutsättningar för ett utvecklande och positivt arbetsklimat som ger förutsättningar för medarbetare att utvecklas i sina roller och genomföra sina uppdrag på bästa sätt. Du tar tillvara på och stärker den drivkraft som finns hos medarbetarna genom delaktighet, engagemang och fokus på våra sökande.

Personliga kompetenser

Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har de personliga egenskaper som krävs för att framgångsrikt klara att leda en verksamhet i förändring. Vi söker därför dig som är trygg i ditt ledarskap och som kan coacha, motivera och utveckla dina medarbetare. Du är mål- och resultatorienterad och visar handlingskraft när det gäller att driva frågor framåt. För att lyckas i rollen krävs att du har god förmåga att kommunicera, skapa förtroende och bygga långsiktiga relationer.

Du leder genom mod, empati och tydlighet.

Kvalifikationer

Krav

  • Akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för befattningen eller annan utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet.
  • Aktuell erfarenhet av ledarskap i statlig myndighet.
  • Erfarenhet från statlig myndighet vars verksamhet arbetsgivaren bedömer är relevant för denna tjänst.
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande

  • Aktuell chefserfarenhet med verksamhets-, ekonomi- och personalansvar.
  • Erfarenhet av tillitsbaserat ledarskap.
  • Erfarenhet av att leda i förändring samt erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt.

Upplysningar

Anställningsform: tillsvidareanställning (provanställning kan bli aktuellt)

Arbetstid: kontorsarbetstider.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Placering: Boden

Tillträde för befattningen: så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Har du frågor kring chefsuppdraget eller processen kontakta vår konsult på ProAstri som vi samarbetar med, Agneta Värmon. Skicka i så fall ett mail till agneta@proastri.se så kontaktar Agneta dig.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 3 december 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem Varbi. Tester kan komma att användas i processen.

_________________________________________________________________________________________________________

Om rekryteringsprocessen

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar därför alla sökande och strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald. Som statlig myndighet rekryterar vi efter förtjänst och skicklighet. På https://www.arbetsgivarverket.se/jobba-statligt/fragor-och-svar/Hur-ser-rekryteringsprocessen-ut-for-statliga-jobb/ kan du läsa mer om vad det innebär.

Vi använder urvalsfrågor under ansökningen. Besvara dem så utförligt du kan eftersom dina svar har betydelse för om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. I vissa rekryteringar använder vi också tester för att bedöma hur väl din skicklighet stämmer överens med tjänsten du söker. Vid en eventuell intervju kan du även få svara på frågor kopplat till säkerhet.

Vill du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på sidan ”Lediga jobb och intresseanmälan” på migrationsverket.se: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb-och-intresseanmalan.html

Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi ber därför om att inte få telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnMigrationsverket
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021002163
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeEnhetschef, offentlig förvaltning
YrkesområdeChefer och verksamhetsledare

Ansökan

Migrationsverket söker en person till denna tjänst som enhetschef, offentlig förvaltning med placerings i Boden. Om det låter intressant att arbeta som enhetschef, offentlig förvaltning hos Migrationsverket skickar du in din ansökan senast 2023-12-03.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Docia söker Läkare söker till Boden

Docia AB söker en person till tjänsten som specialistläkare i Boden.

2023-10-06

Mer info

Verkstadsmekaniker till Zeppelin-Cat Boden

Zeppelin Sverige AB söker en person till tjänsten som maskinmekaniker/skogsmaskinmekaniker i Boden.

2023-11-06

Mer info

Fältmekaniker till Zeppelin-Cat i Boden!

Zeppelin Sverige AB söker en person till tjänsten som maskinmekaniker/skogsmaskinmekaniker i Boden.

2023-11-06

Mer info