Fordonsmekaniker

Publiceringsdatum: 2021-09-10

Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att arbeta varierat? Då kan du vara den mekaniker vi söker till FMTS Markverkstad Boden.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du har möjlighet att ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Du tillhör Markverkstad Norr som är en enhet inom Försvarsmaktens tekniska skolor, FMTS, med ca: 150 medarbetare. Vi bedriver verksamhet i Boden, Luleå, Arvidsjaur, Vidsel och Umeå.

Markverkstad Norr levererar tjänster enligt kundkrav och är auktoriserad för underhåll av militär flygbasmaterielenligt kraven i Regler för Militär Luftfart (RML V-6-B), vilket motsvarar det civila EASA Part -1-4-5 regelverk. Markverkstäderna har även auktorisation för ISO 9001 och tryck ISO 17020.

Vi söker flera mekaniker till Hjulfordonsdetaljen och Mekanikdetaljen i Boden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som mekaniker arbetar du huvudsakligen med felsökning, reparation och underhåll av olika typer av fordon och dess system som används inom Försvarsmakten, t ex personbilar, lastbilar, stridsfordon, bandvagnar, entreprenadmaskiner, släpvagnar, container. Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering utifrån fastställda underlag.

Kvalifikationer

 • Du har lägst två- eller treårig gymnasieutbildning inom fordonsteknik, inriktning fordon eller annan utbildning/kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Du har tidigare erfarenhet av arbete som mekaniker
 • B-körkort, gärna högre

Meriterande

 • Försvarsmaktens mekanikerutbildning på något fordonssystem alternativt systemteknikerutbildning
 • Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens materiel och fordon
 • Hydraulikkunskap
 • C eller CE körkort
 • Truck/hjullastarutbildning
 • Traversutbildning
 • Heta arbeten
 • Erfarenhet av arbete med fordonsdiagnossystem
 • Erfarenhet av arbete med fordonselektronik
 • AC-certifikat

Personliga egenskaper

Du är kvalitetsmedveten, arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som fordonsmekaniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare är du flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning Sysselsättningsgrad: heltid, dagtid - skiftarbete kan komma att tillämpas

Arbetsort: Boden

Tillträdesdatum: snarast efter överenskommelse

Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.

Tjänsten är en civil befattning.

Då arbete med härdplaster förekommer vid markverkstaden är det viktigt att du inte är allergisk mot härdplaster.

Upplysningar om befattning

Urban Brännström chef FMTS MV Norr hjulfordon 070-873 98 63

Tommy Nyberg chef FMTS Mv Norr Mekanik 072-701 38 40

Information om rekryteringsprocessen

HR Josef Larsson 073-351 44 23

Fackliga företrädare

SACO: Bengt Blom

OFR-S: Tony Svensson

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén

Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-01 Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeFordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker
YrkesområdeInstallation, drift, underhåll

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker med placerings i Boden. Om det låter intressant att arbeta som fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-10-01.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Fastighetstekniker till Pionjären

Pionjären Fastighets AB söker en person till tjänsten som fastighetsskötare/fastighetsarbetare i Boden.

2021-08-02

Mer info

Hyresgäst- och fastighetsadministratör till Pionjären

Pionjären Fastighets AB söker en person till tjänsten som personaladministratör/personalassistent i Boden.

2021-08-02

Mer info

Sjuksköterskor, vikarier till Korttidsboende

Bodens kommun söker tre personer till tjänsten som sjuksköterska, grundutbildad i Boden.

2021-06-18

Mer info