Migrationshandläggare till mottagningsenheten i Boden

Publiceringsdatum: 2021-09-09

Vi söker migrationshandläggare till mottagningsenheten i Boden.

Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende. Du arbetar även med service i vår reception och vår enhetstelefon.

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service.  Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

Personliga kompetenser

Du arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och sätter upp och håller tidsramar. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp. Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar. Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Har ett bra förhållningssätt och ett bra myndighetsperspektiv. Ser möjligheterna i förändringar.

Krav

  • Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
  • Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
  • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter

  • Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
  • Erfarenhet av arbete med krav på god service
  • Erfarenhet av professionellt bemötande
  • Erfarenhet av arbete med lagen om mottagande av asylsökande (LMA).
  • Utredningsvana

Upplysningar

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning och ett vikariat tom. 2022-09-30.

Arbetstider: Kontorsarbetstid

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Placering: Boden

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Vill du veta mer

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten kontakta ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 3 oktober 2021. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet.

I vårt arbete som statstjänstemän handlar vi i enlighet med fattade beslut och visar omdöme vid uttalanden och agerande. Det krävs en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet hos oss och vi vägleds av den statliga värdegrunden och Migrationsverkets värdeord mod, empati och tydlighet.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan. Ansökningar med ofullständigt CV eller uteblivna svar på frågor beaktas inte i lika stor utsträckning. Som en del i rekryteringsprocessen kan du behöva genomföra tester och/eller arbetsprover. Om du kallas till intervju kan du också komma att behöva besvara ett antal frågor kopplat till säkerhet.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om jobbet

Antal tjänster5
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnMigrationsverket
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021002163
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeHandläggare/Utredare, offentlig förvaltning
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Migrationsverket söker fem personer till denna tjänst som handläggare/utredare, offentlig förvaltning med placerings i Boden. Om det låter intressant att arbeta som handläggare/utredare, offentlig förvaltning hos Migrationsverket skickar du in din ansökan senast 2021-10-03.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Personlig assistent 30% till barnkund i Boden!

Humana AB söker två personer till tjänsten som personlig assistent i Boden.

2021-09-22

Mer info

Däckskiftare till Däckteam i Boden!

Professionals Nord Rekrytering AB söker en person till tjänsten som fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker i Boden.

2021-09-01

Mer info

Biltekniker sökes omgående till Boden

Meca Sweden AB söker en person till tjänsten som fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker i Boden.

2021-09-14

Mer info