Föreståndare Rödbergsfortet - museum och besöksmål

Publiceringsdatum: 2021-05-03

Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till.

Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra. Vill du veta mer om hur det är att jobba i Bodens kommun? Då kan du läsa mer här: www.boden.se/jobbaiboden

Den nybildade Kultur-, Fritids- och Ungdomsavdelningen vid Kommunledningsförvaltningen har hand om Bodens kommuns kultur-, fritids- och ungdomsverksamhet såsom föreningsservice, mötesplatser för unga, sport- och idrottsanläggningar, simhall och äventyrsbad, bibliotek och bokbuss, Försvarsmuseum Boden och mycket mer. Från och med 1 januari är verksamheten vid Rödbergsfortet en del av Bodens kommun.

Verksamheten vid Rödbergsfortet ska berätta om den militärhistoriska bakgrunden till Bodens fästning, sätta in Boden och forten (i synnerhet Rödbergsfortet) i ett internationellt, nationellt och regionalt perspektiv. Här bedrivs visningsverksamhet, information om historiska skeenden med utställningar samt konferens- och caféverksamhet. Verksamheten kommer tillgängliggöras på fler sätt med bland annat digitala satsningar men ska också utveckla den lokala användningen av området i stort.

ARBETSUPPGIFTER

Hålla kontakt med och schemalägga guider för visningsverksamhet, marknadsföring av verksamheten i samarbete med Försvarsmuseum Boden, ansvar för konferens- och caféverksamhet. Utveckling av Rödbergsfortet som besöksmål, utställningar samt nuvarande visningsverksamhet och verksamheten i stort.

Kontakten med Försvarsmuseum Boden och avdelningen KFU kommer att vara en viktig del i arbetet och föreståndaren kommer att ha nära samarbete med museets personal samt viss samverkan med övriga delar av enheten, avdelningen och kommunen i stort.

Som föreståndare kommer du att ansvara för att driva och utveckla verksamheten vid Rödbergsfortet.

KVALIFIKATIONER

Vi ser att du har högskole- eller universitetsutbildning eller motsvarande gärna med inriktning mot besöksnäring, kulturarv eller historia samt erfarenhet av liknande arbete. Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet av utveckling av kultur- och besöksanläggningar i arbetsledande funktion, erfarenhet av marknadsföring samt textproduktion.

Som person bör du tycka om att arbeta självständigt och kunna utrycka dig väl i såväl text och muntlig presentation.

ÖVRIGT

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.

Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. Support i e-rekryteringssystemet kan du få via 0771-693 693 Frågor om tjänsten besvaras av kontaktpersonerna i annonsen.

Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeMuseiintendent

Ansökan

Bodens kommun söker en person till denna tjänst som museiintendent med placerings i Boden. Om det låter intressant att arbeta som museiintendent hos Bodens kommun skickar du in din ansökan senast 2021-05-17.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Studie- och yrkesvägledare till Lärcentrum

Bodens kommun söker en person till tjänsten som studie- och yrkesvägledare i Boden.

2021-02-01

Mer info

Arbetslivsresurs söker studie och yrkesvägledare!

Arbetslivsresurs Ar AB söker en person till tjänsten som studie- och yrkesvägledare i Boden.

2020-11-26

Mer info

Kabel- och Tryckskyddstekniker

Transtema Network Services AB söker en person till tjänsten som teletekniker i Boden.

2020-12-29

Mer info