Biträdande rektor verksamhetsområde 7-9 Bodens Kommun

Publiceringsdatum: 2024-07-08

Funderar du på att söka jobb inom chefer och verksamhetsledare? En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som biträdande rektor hos BODENS KOMMUN. BODENS KOMMUN söker en medarbetare på heltid som vill arbeta tills vidare. Kan det vara du?

Denna tjänst finns tillgänglig i Boden som är tjänsteorten. BODENS KOMMUN söker för närvarande efter ambitiösa individer som vill utvecklas i rollen som biträdande rektor. Kolla in deras ledig tjänst och se om du har vad som krävs för att bli en del av deras team. Bli en del av teamet hos BODENS KOMMUN som biträdande rektor genom att ansöka senast måndag den tjugoandra juli 2024.


Jobbannons

Vill du vara med och bidra till satsningarna kring vår tids största utmaningar, och kunna påverka och lämna över något för framtida generationer att vidareutveckla? Då är Bodens Kommun en arbetsgivare för dig!

Boden ligger i Norrbottens kustland, endast 3 mil från havet mellan två älvdalar. Här bor cirka 28 000 personer. Boden är en modern småstad med närhet till det mesta vilket skapar ett givande arbets- och fritidsliv, det vi kallar närhetsliv.

Boden ligger i hjärtat av en etableringsintensiv region och är en viktig del av den gröna globala samhällsomställningen. Här skapas ett samhälle i tillväxt, rustat för att möta den gröna ny industrialiseringen, med smarta och hållbara lösningar för samverkan, boende, transporter, vardagen och ett modernt företagande.

Med ett starkt stöd från kompetenta kollegor och chefer, får du mod att våga prova. Hos oss får du stort förtroende i en fantastisk miljö, där det finns möjlighet att utveckla dig själv och andra.

Vill du veta mer om hur det är att jobba i Bodens kommun? Då kan du läsa mer här: www.boden.se/jobbaiboden

Välkommen till Arbetsmarknad- och utbildningsförvaltningen i Bodens kommun!

I Bodens förskolor och skolor ges barn och unga mod och kompetens att möta framtidens utmaningar den visionen arbetar vår förvaltning för. Kunskap, trygghet och goda lärmiljöer är utmärkande i våra verksamheter. Som medarbetare i vår förvaltning kommer Du ha kompetenta kollegor som visar respekt och tolerans och vars stora engagemang skapar arbetsglädje och stolthet. Tillsammans fokuserar vi på att ständigt förbättra verksamheten.

Ledningsorganisationen för verksamhetsområdet årskurs 7-9 innefattar för närvarande 1 rektor och 5 biträdande rektorer för två högstadieskolor; Brönjaskolan och Stureskolan. Brönjaskolan ligger i Sävast med bekvämt pendlingsavstånd till både Boden och Luleå. Vi har här ca 300 elever och dryga 25 medarbetare uppdelade på 3 arbetslag. Stureskolan ligger i centrala Boden. Vi har här ca 380 elever och dryga 60 medarbetare uppdelade på 4 arbetslag, en anpassad grundskoleverksamhet 7-9 och förberedelseklass.

När en av våra biträdande rektorer nu går vidare till en rektorstjänst inom organisationen så söker vi en ny biträdande rektor. Kanske är det just Du som tar chansen att bli en av oss?

Med det sagt vill vi välkomna dig till vårt gäng!

För visst vill Du också ha ett av världens viktigaste jobb?

ARBETSUPPGIFTER

Under ledning av rektor kommer Du att arbeta operativt med skolornas alla verksamhetsområden för att skapa den bästa möjliga måluppfyllelse för elever. Du har på delegation av rektor personal- och arbetsmiljöansvar samt ansvar för delar av elevvården inom enheterna. Du kommer som biträdande rektor vara delaktig i utvecklingen av skolornas organisatoriska arbete, det systematiska kvalitetsarbetet och även ingå i verksamhet 7-9 ledningsgrupp. Du är en del av elevhälsoteamet och förbereder elevärenden för beslut till rektor.

Här arbetar vi systematiskt med kompetensutveckling utifrån enheternas unika behov. Vi jobbar aktivt med systematiska extra anpassningar och breda stödinsatser; ett arbete du förväntas vara med och driva. Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer dina arbetsuppgifter att matchas mot skolornas utvecklingsbehov.

Som biträdande rektor ska du också vara en god ambassadör för Bodens kommun och för Arbetsmarknads- och utbildningsförvaltningen.

För att vara aktuell för anställning som biträdande rektor är du beredd att påbörja rektorsprogrammet samt axla ett skolledaruppdrag fullt ut om arbetsgivaren finner det lämpligt.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en lärarexamen och erfarenhet av att arbeta som lärare. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument. Erfarenhet från åk 7-9 är en grundförutsättning. Erfarenhet av arbete med skolutvecklingsfrågor och ledarerfarenhet är meriterande.

Du har ett medskapande förhållningssätt som bygger på god kommunikation samt förmåga att bygga goda relationer. Det är viktigt att du har förmåga att prioritera och strukturerar dina arbetsuppgifter och du genomför dessa inom angivna tidsramar. Du kan snabbt ställa om och hantera förändringar och förändrade förutsättningar som uppstår i arbetet. Du förblir effektiv och motiverad trots motgångar och agerar med hög integritet och lojalitet i din ledarroll. Du har god förmåga att dokumentera och följa upp ditt arbete.

Du vill vara en del av en ledningsgrupp och uppskattar att jobba i samverkan. Du har ett stort intresse för skolutveckling och dessutom är uppdaterad på den senaste forskningen inom skolområdet. Du ska ha ett specialpedagogiskt förhållningssätt med tydlig inriktning på inkludering och en vilja att jobba i ett rektorsteam där elevers studieresultat, trygghet, trivsel och studiero är i fokus. Vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt och flexibelt med ditt uppdrag.

ÖVRIGT

Vänlig bifoga lärarlegitimation eller examensbevis. Utdrag ur belastningsregistret måstes uppvisas före anställning i förskola och grundskola.

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.

Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan och ett friskvårdsbidrag.

Via vår hälsoportal kan du som medarbetare boka in dig på olika friskvårdsaktiviteter ex massage, prova-på-träning, föreläsningar mm.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker.

Inför rekryteringsarbetet har Bodens kommun tagit ställning till rekryteringskanaler. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande i denna rekrytering.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnBODENS KOMMUN
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120002767
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeBiträdande rektor
YrkesområdeChefer och verksamhetsledare

Ansökan

BODENS KOMMUN söker en person till denna tjänst som biträdande rektor med placerings i Boden. Om det låter intressant att arbeta som biträdande rektor hos BODENS KOMMUN skickar du in din ansökan senast 2024-07-22.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Verksamhetsutvecklare Skolutvecklingscentrum Bodens Kommun

BODENS KOMMUN söker två personer till tjänsten som grundlärare, 4-6 i Boden.

2024-07-03

Mer info

Kommunikatör

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som informatör/kommunikatör i Boden.

2024-06-17

Mer info

Kommunikatör

BODENS KOMMUN söker en person till tjänsten som informatör/kommunikatör i Boden.

2024-06-27

Mer info