Servicepersonal med ansvar för scen och teknik

Publiceringsdatum: 2024-06-10

Söker du efter ett jobb inom kultur, media, design-sektorn? Nu har du chansen att börja jobba som scenmästare hos Föreningen Folkets Hus i Boden Upa. Vill du arbeta deltid hos Föreningen Folkets Hus i Boden Upa? Just nu letar de efter någon som vill ha en tjänst tills vidare.

Denna tjänst finns tillgänglig i Boden som är tjänsteorten. Föreningen Folkets Hus i Boden Upa söker efter fler duktiga individer som vill arbeta som scenmästare. De har just nu ett ledigt jobb som scenmästare som kan vara av intresse för dig. Du har fortfarande tid att söka jobbet som scenmästare hos Föreningen Folkets Hus i Boden Upa om du sickar in din ansökan senast sista ansökningsdag som är lördag den trettioförsta augusti 2024.


Jobbannons

Vill du vara med och driva samt utveckla Bodens främsta kulturscen? Tycker du att arbete på scenen är drömmigt? Är du en fena på teknik och logistik? Välkommen till huset där vi tillsammans gör plats för människor och möten som förändrar!

I rollen som servicepersonal ligger ditt fokus på kundbemötande då du dagligen möter kunder via mejl, telefon eller på plats. Biografverksamheten är den huvudsakliga delen av ditt arbete, i vilken du arbetar i kassa eller som biografmaskinist. Utöver det kommer din arbetsdag att bestå av bland annat lokalvård, enklare administrativa arbetsuppgifter och att agera värd vid uthyrning av våra lokaler.

Vi söker dig som vill bli en självklar del i vårt lilla men trimmade arbetslag där du ansvarar för våra scener med tillhörande teknik. När du inte arbetar med filmvisningar kommer du att arbetsleda scenbygget inför större föreställningar, rivning vid avslut samt löpande underhåll och projektering vid inköp av ny utrustning. Du har ett stort intresse för teknik, såväl analog som digital, och du ser det som en fördel att få arbeta med kroppen emellanåt.

I genomsnitt handlar det om tre till fyra större scenproduktioner i månaden, samt en till två lite mindre föreläsningar eller möten i veckan. Det exakta antalet varierar med säsong och kan komma att öka. Utbildning i våra arbetssätt och verktyg sker på plats – du behöver inte ha arbetat på scenen tidigare, men erfarenhet är meriterande.

Det är ett plus om du har intresse av kultur på fler sätt än som konsument – oavsett om det är teater, film, spel eller något däremellan. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. På scenen arbetar du med stöd av inhyrd bärhjälp samt tillsammans med personal från Riksteatern och liknande organisationer. Därför är kommunikations- och initiativförmåga viktigt, liksom din känsla för service.

Som servicepersonal ingår du i vår arbetsgrupp bestående av ordinarie personal som alla har egna ansvarsområden, exempelvis kiosk och kassa, biljettsystem, hemsida och information, filmlogistik och programsättning eller administration av lokaluthyrningar.

På Folkets Hus är få dagar den andra lik och det är därför viktigt att du är flexibel och självständig. Det finns stora möjligheter att i framtiden anpassa tjänsten och utvecklas tillsammans med den. Tycker du om problemlösning – att hitta nya smarta lösningar för gamla problem – i ett vasst arbetslag och en stimulerande miljö med stora utvecklingsmöjligheter kommer du att trivas här.

Krav

  • För att söka tjänsten måste du vara över 18 år
  • Goda kunskaper i tal, både svenska och engelska
  • Vana av att arbeta med datorer och andra digitala hjälpmedel
  • God fysik/kondition

Meriterande

  • Tidigare erfarenhet av arbete inom biograf- eller teaterverksamhet, alternativt erfarenhet som av arbetsgivaren anses relevant
  • Godkänd gymnasieexamen
  • Avslutad eftergymnasial utbildning inom scenproduktion eller scenteknik, alternativt erfarenhet som av arbetsgivaren anses relevant
  • Erfarenhet av arbete inom service eller med kundbemötande
  • Erfarenhet av systematiskt arbete med arbetsmiljö- och säkerhet

Arbetstiderna är oregelbundna och till stor del förlagd till kvällar och helger. Tjänsten avser 50% av heltid, med goda möjligheter till utökning och omvandling till fast heltidstjänst i framtiden. Provanställning tillämpas. Ensamarbete förekommer.

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Tillträde enligt överenskommelse, men senast: 2024-09-30. Lönesättning enligt kollektivavtal (Hotell och restaurangfacket).

Sista ansökningsdag: 2024-08-31. ​​Skicka ansökan med personligt brev och CV till: fredrik@boden.fh.se. Märk ansökan med “Servicepersonal, scen/teknik” och ditt namn.

Om Folkets Hus Boden

Folkets Hus finns till för människorna i Boden och därför ser vi till att orten har en prima premiärbiograf, ordnar möten som förändrar och bistår föreningar i deras arrangemang. Vi är en helt medlemsägd, ekonomisk förening. Om vi får pengar över återinvesteras de i våra verksamheter.

Vårt mål är att vara Bodens de facto kulturella mötesplats och det gör vi genom att arbeta med bland annat biovisningar och evenemang av hög kvalitet eller som möjliggörare för det lokala samt regionala förenings- och kulturlivet.

Läs mer om Folkets Hus här: Folketshusboden.se

Följ arbetet bakom kulisserna: @folketshusboden

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidDeltid
FöretagsnamnFöreningen Folkets Hus i Boden Upa
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer7985000301
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeScenmästare
YrkesområdeKultur, media, design

Ansökan

Föreningen Folkets Hus i Boden Upa söker en person till denna tjänst som scenmästare med placerings i Boden. Om det låter intressant att arbeta som scenmästare hos Föreningen Folkets Hus i Boden Upa skickar du in din ansökan senast 2024-08-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Hjullastarförare och lastbilschaufför

Caspadias AB söker två personer till tjänsten som liftdumper- och lastväxlarförare i Boden.

2024-05-23

Mer info

Taxiförare/Taxichaufför i Boden Behov och Heltid

Peter Forslund Taxi AB söker fyra personer till tjänsten som taxiförare/taxichaufför i Boden.

2024-02-14

Mer info

Larm-, säkerhets- och teletekniker

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som teletekniker i Boden.

2024-06-11

Mer info